10 Top προτάσεις για γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα
10 TOP Γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα
Μη κατηγοριοποιημένο

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

10 Top γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Μοναδικά γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 21ου αιώνα έχουν επιδράσει αποφασιστικά στην διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος. Η απλότητα και η αμεσότητα των γραμμών, οι αρχές της «αφαίρεσης», η αισθητική αξία του γεωμετρικού σχεδίου καθώς και ο συμβολισμός, είναι οι μορφές τέχνης που συνυπάρχουν στην ιστορική διαδρομή του ελληνικού κοσμήματος και έχουν συνειδητοποιηθεί από τους σχεδιαστές του κοσμήματος αλλά και από το κοινό.


Η ιδιαίτερη ευελιξία της σύγχρονης ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας και η προσαρμογή της παραγωγής στις ανάγκες της αγοράς οδήγησαν στον σχεδιασμό και την δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων που φέρουν τη σφραγίδα του σχεδιαστή-τεχνίτη.

Τι είναι το χειροποίητο κόσμημα για εμάς

_________________________________________________________________________________________________

10 TOP χειροποίητα γυνεκεία κοσμήματα

Το χειροποίητο κόσμημα αποτελεί για εμάς μορφή έκφρασης και τέχνης.
To ύφος μας είναι κομψό και διαχρονικό. Αγαπάμε κυρίως τα καμπυλοειδή σχήματα. Παράλληλα, ελκόμαστε και από την αυστηρή γεωμετρία.

Την φαινομενική λιτότητα των σχεδίων διανθίζει πάντα ένα παιχνίδισμα, όπως η διακριτική παρουσία ενός μοναδικού λίθου ή η φευγαλέα λάμψη μίας γυαλισμένης μεταλλικής επιφάνειας μέσα σε ένα ματ σύνολο. Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό και αξεπέραστο.

Η “τεχνογνωσία” και η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία 17 χρόνια μας επιτρέπουν να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των υλικών και η κατασκευή που προσφέρουμε.

«Κοσμήματα μοναδικά»

Δημιουργούμε κοσμήματα μοναδικά για ανθρώπους μοναδικούς. Τα υλικά μας είναι χρυσός, αργυρός, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες αλλά κυρίως η αγάπη μας για την τέχνη και ιδικά την τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος μας κάνει «μοναδικούς» στο είδος μας.

Αντιμετωπίζουμε τα κοσμήματα ως γλυπτά καλλιτεχνήματα, που αναδεικνύουν τη γυναικεία μορφή. Κάθε σχέδιο μας αναπαράγεται σε περιορισμένο αριθμό.

Αυτό σημαίνει ότι σε όλα τα κατασκευαστικά μας βήματα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ εργαλεία χειρός και τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες εδώ και χιλιάδες χρόνια

10 TOP Γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

 

Δημιουργία ή κλωνοποίηση?

Είναι αλήθεια ότι στην εποχή της μαζικής παραγωγής και της μαζικής κατανάλωσης, εμείς διαλέξαμε έναν άλλον δρόμο.
H απόφαση ήταν μονόδρομος! Θέλαμε να δημιουργούμε μοναδικά κοσμήματα για μοναδικούς ανθρώπους, μοναδικά γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα.

Για αυτό κάθε σχέδιο μας αναπαράγεται σε περιορισμένο αριθμό.
Το κάθε ένα είναι μοναδικό αφού διαφοροποιείται αισθητά από τα υπόλοιπα.

Έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε το δρόμο του «κλωνοποιημένου κοσμήματος» και να πάρουμε το δρόμο του «δημιουργικού κοσμήματος»

“Art & Craft Movement”

H Αλήθεια είναι ότι τα ερωτήματα για το «μαζικό» το «βιομηχανοποιημένο» και το «χειροποίητο» έχουν απαντηθεί εδώ και 3 αιώνες σχεδόν από το Art & Craft Movement.

Το Arts and Crafts αποτελεί κίνημα στον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού, των διακοσμητικών τεχνών και της αρχιτεκτονικής που άνθισε στη Μεγάλη Βρετανία στα μέσα του 19ου αιώνα και εξαπλώθηκε σε Ευρώπη και Αμερική ως αντίδραση στο βιομηχανικό κατεστημένο, στη μηχανοποίηση της κοινωνίας και στην αισθητική παρακμή των τεχνών.

Διαβάστε περισσότερα για το κίνημα Art & Craft

____________________________________________

10 TOP

______________________________________________________________

Βρείτε τα 10 καλύτερα γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα από την συλλογή μας.

Χειροποίητα Σκουλαρίκια σε Χρυσό 14Κ με πολύτιμο λίθο Ζαφείρι

Κίτρινο Ζαφείρι Κίτρινο Ζαφείρι

Το πρώτο κόσμημα που σας προτείνουμε είναι το elegant σκουλαρίκι με Χρυσό 14Κ

Λίθος: κίτρινο Ζαφείρι Δάκρυ, Diamond cut 22ct

Στην κατηγορία γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα αυτό το σκουλαρίκι είναι αρκετά μεγάλο για εντυπωσιακές εμφανίσεις! Φοριέται κυρίως βραδινές ώρες και απογειώνει την εμφάνιση της δυναμικής γυναίκας δίνοντας απίστευτη λάμψη και χρώμα στο πρόσωπο!

Αυτός ο πολύτιμος λίθος συνδέεται με πολλά οφέλη, μπορεί να φέρει την καλή υγεία, την ευτυχία, την ευημερία και τη γονιμότητα.

Τον Μεσαίωνα ήταν γνωστός σαν «λίθος του Επισκόπου», το ζαφείρι αντιπροσώπευε τον ουρανό και τις ύψιστες πνευματικές αξίες.

Βρείτε τώρα αυτό το κόσμημα

_________________________________________________

Χειροποίητο Σκουλαρίκι σε Χρυσό 14Κ με πολύτιμο λίθο Ρoζ Τουρμαλίνη.

Ρουμπινι σκουλαρίκια Ρουμπινι σκουλαρίκια

Το δεύτερο σκουλαρίκι που σας προτείνουμε ειναι μικρό και διακριτικό.

Χαρίζει μια elegant λάμψη με την κίνηση του προσώπου και όλοι θα αναρωτιούνται από που έρχεται αυτή η λάμψη, είναι σίγουρο ότι θα σας ρωτάνε συνέχεια πως λέγεται το δάκρυ που κρέμεται στο αυτί σας.

Εσείς θα ξέρετε την απάντηση! Ροζ τουρμαλίνη!

Μέταλλο: Χρυσό 14Κ
Λίθος: Ροζ Τουρμαλίνη δάκρυ, diamond cut 1,6ct

Βρείτε τώρα αυτό το κόσμημα

_____________________________

Το Τρίτο σκουλαρίκι που σας προτείνουμε είναι χρυσό με Δάκρυ Ιολίτη

Φοριέται όλη μέρα! Χωρίς περιορισμούς. Από το πρωί με λευκό ζιβάγκο ή το βράδυ με κλασικό μαύρο φόρεμα. Είναι για τους λάτρεις των κρίκων, που δεν θέλουν όμως να είναι οι κλασικοί κρίκοι αλλά να έχουν «κάτι», γι’ αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον μισό κρίκο, για να τους λατρέψετε!

Ιολίτης: βοηθάει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, να διώξουμε τα σύννεφα της κατάθλιψης και να αντιμετωπίσουμε την ζωή με σθένος και διάθεση. Ο Ιολίτης ενεργοποιεί την δεκτικότητα μας στις αστρικές δυνάμεις και τις αλλαγές στα πεδία της αύρας. Πέτρα οραμάτων, βοηθάει στην ερμηνεία ονείρων, τον οραματισμό και την διαίσθηση

 

Χειροποίητο Σκουλαρίκι σε Χρυσό 14Κ με πολύτιμο λίθο Ιολίτη.

10 Top γυναικεια χειροποίητα κοσμηματα

Βρείτε εδώ αυτό το καταπληκτικό σκουλαρίκι

______________________________________

Το πρώτο μενταγιόν που σας προτείνουμε είναι χρυσό με κίτρινο Ζαφείρι

Στην κατηγορία γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα, η ναυαρχίδα τον πολύτιμων λίθων είναι το κίτρινο ζαφείρι, το έχουμε δέσει σε Χρυσό 18Κ. Είναι το απόλυτα αρμονικό μενταγιόν.

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Βρείτε το εδώ αυτό το καταπληκτικό Μενταγιόν

________________________

Το δεύτερο μενταγιόν που σας προτείνουμε είναι χρυσό με Τουρμαλίνη Watermelon:

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Μενταγιόν Τουρμαλίνη καρπούζι (watermelon). Σε Χρυσό 18Κ δέσιμο.

Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί Τουρμαλίνη καρπούζι.
Οι περιοχές Santa Rosa Και Morro Redondo της Βραζιλίας είναι πλούσιες στη δημοφιλή ποικιλία τουρμαλίνη με δομή καρπουζιού «κρύσταλλοι με ροζ πυρήνα και πράσινο περίβλημα»

Ιστορία: Ολλανδοί ναυτικοί έφεραν το 1703 τουρμαλίνη (τότε ονομαζόταν toramelli) από την Σρι Λάνκα στην Ευρώπη. Λόγω τον ηλεκτρικών του ιδιοτήτων ο τουρμαλίνης χρησιμοποιούταν συχνά για την μεταφορά ενέργειας. Πιστεύανε ότι διεγείρει τις καλλιτεχνικές ικανότητες και σύντομα έγινε πνευματικός λίθος.

H Τουρμαλίνη καθαρίζει, εξαγνίζει και μεταμορφώνει την πυκνή ενέργεια σε μια ελαφρότερη δόνηση. Γειώνει την πνευματική ενέργεια, καθαρίζει και δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το σώμα.

Βρείτε εδώ αυτό το κόσμημα

______________________

Το Τρίτο μενταγιόν που σας προτείνουμε είναι χρυσό με Τοπάζι.

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

 

Το Τοπάζι, που σήμερα αποτελεί έναν περιζήτητο λίθο και ονομάζεται με πολλά διαφορετικά τοπικά ονόματα ανάλογα με την πηγή προέλευσης. Λέγεται ότι ηρεμεί την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Στις γυναίκες προσφέρει ομορφιά και γονιμότητα.

Το Τοπάζι είναι δεμένο με χρυσό 18Κ και επειδή μας αρέσει και η αντίθεση έχουμε βάλει ασημένια αλυσίδα πλατινωμένη με μαύρο ρόδιο.

Βρείτε εδώ αυτό το κόσμημα

__________________

Το πρώτο δαχτυλίδι που σας προτείνουμε είναι με πράσινη Τουρμαλίνη με Χρυσό 18Κ

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Ένα καταπληκτικό δαχτυλίδι με πράσινη Τουρμαλίνη σε Emerald cut που είναι δεμένο σε Χρυσό 18Κ
Η πράσινη Τουρμαλίνη πια είναι πιο σπάνια σε σύγκριση με την κόκκινη-ροζ.
Ιδικά όταν είναι διαυγή. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες, λένε ότι βελτιώνει την μνήμη και εμποδίζει την δημιουργία ιλίγγου.
Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.

Βρείτε εδώ αυτο το δαχτυλίδι

__________________________

Το δεύτερο δαχτυλίδι στα γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα που σας προτείνουμε είναι ένα χρυσό μονόπετρο

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Μια ιστορία από τα αστέρια

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα διαμάντια ήταν θραύσματα αστεριών που έπεσαν στη γη, ενώ για άλλους λαούς ήταν τα δάκρυα του θεού. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ακριβής προέλευση των διαμαντιών παραμένει μυστήριο τόσο για τους επιστήμονες όσο και για τους γεωλόγους.

Tο διαμάντι είναι το πιο σκληρό και ένα από τα πιο όμορφα διαφανή ορυκτά της φύσης. Εκτός από ίχνη προσμείξεων άλλων ορυκτών στοιχείων, όπως βόριο και άζωτο, αποτελείται  αποκλειστικά από ένα στοιχείο, τον άνθρακα.

Δημιουργήθηκε από την φύση στον μανδύα της γης, πολύ κάτω από την επιφάνεια της, κάτω από εξαιρετικές συνθήκες πιέσεων και θερμοκρασιών πριν τρεισήμισι δισεκατομμύριο χρόνια. Ηφαιστειακές εκρήξεις έφεραν τα διαμάντια στην επιφάνεια της μαζί με ηφαιστειακό μάγμα.

Την παράδοση να χαρίζουν οι ερωτευμένοι διαμαντένιο δαχτυλίδι στην αγαπημένη τους ξεκίνησε ο αρχιδούκας Μαξιμιλιανός της Αυστρίας, το 1477, όταν έδωσε ένα τέτοιο δαχτυλίδι στη Μαρία της Βουργουνδίας,

ακολουθώντας την προτροπή των συμβούλων του να της χαρίσει ένα δαχτυλίδι για να το φοράει στο τρίτο δάχτυλο του αριστερού χεριού(οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι μέσα από αυτό το δάχτυλο περνούσε η «φλέβα της αγάπης» και πήγαινε κατευθείαν στην καρδιά).

Η Μέριλιν Μονρόε τραγούδησε για τα διαμάντια, κάνοντας τον απανταχού αντρικό πληθυσμό  να πέφτει στα πόδια της.

Η Λιζ Τέιλορ έχτισε όλη την ερωτική ζωή της, τις επιθυμίες και τους πόθος της γύρω από την λάμψη τους και την «ασφάλεια» ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού αρραβώνων.

Βρείτε αυτό το μονόπετρο τώρα

_______________________

Το τρίτο δαχτυλίδι που σας προτείνουμε είναι χρυσό δαχτυλίδι με ακατέργαστη Aqua marine

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Βρείτε τώρα εδώ αυτό το δαχτυλίδι

Η Αqua marine ονομάζεται «γαλήνια» είναι από τους δημοφιλέστερους λίθους, ενώ θεωρείται πολύ αξιόλογη κατά τον Μεσαίωνα. Οι πρώτοι φακοί για τα μάτια που κατασκευάστηκαν το 1300 ήταν από Aqua marine.

Έχει την δύναμη να ηρεμεί την θάλασσα, να συμβάλει στην διατήρηση της φιλίας και της δικαιοσύνης και να προφυλάσσει τον ιδιοκτήτη της από φασαρίες.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι κοντά στους ευαίσθητους ανθρώπους. Έχει την δύναμη να δημιουργεί ανοχή στους άλλους, είναι ο σύμμαχος σας για να ξεπεράσετε την επικριτική στάση.

Στηρίζει όποιον αισθάνεται να πνίγεται από τις ευθύνες και σας ενθαρρύνει να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας.
Βοηθά να δημιουργήσετε μια προσωπικότητα επίμονη και δυναμική.

Η Aqua marina ηρεμεί το μυαλό, αφαιρώντας  τις ξένες σκέψεις. Είναι ένα καλό φίλτρο για τις πληροφορίες που φτάνουν στον εγκέφαλο και την αντίληψη, ακονίζει τη διανόηση και ξεκαθαρίζει τη σύγχυση. Είναι χρήσιμη για την ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα.

Είναι χρήσιμη για την κατανόηση των συναισθηματικών καταστάσεων που υποβόσκουν και την ερμηνεία του πως αισθάνεστε. Σας βοηθά να καθησυχάσετε τους φόβους σας και να αυξήσετε την ευαισθησία σας.

Σε πνευματικό επίπεδο, ακονίζει την διαίσθηση και ανοίγει τη διόραση. Είναι μια υπέροχη πέτρα για διαλογισμό, επικαλείται υψηλά επίπεδα συνείδησης και πνευματικής συνειδητότητας.

________________

Τέλος σας προτείνουμε στα γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα ένα βραχιόλι με Ροζ Τουρμαλίνη

Ένα από τα πιο λεπτεπίλεπτα Βραχιόλια, διαχρονικό & φινετσάτο.
Είναι δεμένο όλο στο χέρι με καταπληκτική ταγιέ ροζ Τουρμαλίνη σε Χρυσό 14Κ.\

10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα

Η ροζ Τουρμαλίνη στα γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα είναι πέτρα του chakra της καρδιάς. Αντανακλά το εσωτερικό φως, ενισχύει το ενεργειακό πεδίο, την αγάπη και την συντροφικότητα.

Στο Feng Shui, είναι η πέτρα της φωτιάς και της γης, την τοποθετούμε στο νότιο η νοτιανατολικό bagua (άκρο) για βοήθεια στην δουλειά και καριέρα, ή για την κατανόηση και αγάπη στις σχέσεις.

Βρείτε εδώ το βραχιόλι

 

Αυτά ήταν τα 10 TOP γυναικεία χειροποίητα κοσμήματα για εμάς! Για εσάς?

Ακολουθήστε μας στο instagram

Θέλουμε να ακούσουμε την άποψη σας!

Ελάτε να συμμετάσχετε στην ομάδα μας θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε!

__________________________________

Πηγές πληροφοριών:

Ο κόσμος των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων- Rudolf Duda & lubos Rejl
H Βίβλος των κρυστάλλων Judy Hall

___________________________________

Τι είπαν οι πελάτες μας για μας:

Σαν εναλλακτική νονά, που δεν μου αρέσουν τα στερεότυπα και τα ίδια που είναι σαν να έχεις κάνει copy paste, επέλεξα έναν Σταυρό με Αqua marine με την μόνη διαφορά ότι βάλαμε αντί για μαργαριτάρι, κίτρινο Μπριγιάν στο κέντρο!

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους!
Ευχαριστώ παιδιά για την υπομονή σας γιατί σαν εναλλακτική είμαι και παράξενη!!

Φανή, Παλλήνη

Έψαχνα απελπισμένα ένα δαχτυλίδι Φεγγαρόπετρα! Όταν Ανακάλυψα τυχαία το εργαστήριο δεν φαντάστηκα ότι θα είχαν τόση μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα!

Και μου είπαν το επικό «Μπορούμε να σου κατασκευάσουμε ότι θέλεις» Αυτή ήταν η μαγική φράση! Σε διάστημα 4 χρόνων έχω φτιάξει 4 δαχτυλίδια και 2 κολιέ!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε να μας φτιάχνεται ότι λαχταράει η ψυχή μας! Πάλι πολυλογώ άλλα ήθελα να τα πω όλα! Και πάλι ευχαριστώ παιδιά

Δανάη, Αγία Παρασκευή

Έχετε κάνει ποτέ παραγγελία χωρίς να συναντήσετε τον άλλον? Ε εγώ το έκανα! Με απίστευτο ρίσκο γιατί δεν τους ήξερα άλλα όσο τους γνώριζα τόσο με κερδίζανε.

Τα μηνύματα πολλά, οι φωτογραφίες με τα στάδια άπειρες οι βίντεο κλήσεις και τα γέλια που κάναμε τα χάρηκα τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της κατασκευής που θέλω να σκεφτώ να κατασκευάσουμε κι’ άλλο! Σας ευχαριστώ πολύ!!

Ελένη, Βριλήσσια

Ήθελα έναν Σταυρό με Σμαράγδι γιατί είναι «η πέτρα μου».
Μου φτιάξανε έναν καταπληκτικό Σταυρό με μικρά Σμαράγδια και έγινε καταπληκτικό! Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Λουκία, Ραφήνα

___________________________________

Που θα μας βρείτε:

Εθνικής Αντιστάσεως 4, Ραφήνα

τηλ:2294 11 53 30

Για φωτογραφίες ή σχέδια viber \ whatsApp: 6908448446

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή παραγγελία

Είμαστε εδώ για να σας φτιάξουμε το πιο όμορφο κόσμημα που έχετε φανταστεί!

Με εκτίμηση η ομάδα του manello jewellery

Αφήστε μια απάντηση